Klik her for at se en større TaxaFinn

Sådan ser sådan en TaxaFinn altså ud.....

På billedet herover fra foråret 2004 er jeg sammen med de to kammerater der har betydet mest for mig i mit liv. Den velvoksne herre til venstre er min kammerat Henrik, som jeg har kendt siden vi i midten af 1960´erne gik i børnehave på Frederiksberg. Den lyshårede skabning i midten hedder Jørgen og ham har har ikke kendt så længe. Vi mødtes først i 1972, da vores veje krydsedes på Lollandsvejens skole på samme Frederiksberg. Herren til højre er vidst én selv.

Her har vi så den ganske unge TaxaFinn i den første vogn 1-0850, på Helgesvej på Frederiksberg i det herrens år 1965.

En betydeligt ældre TaxaFinn, som i 1969 måske lytter til lidt Beatles eller Elvis i høretelefonerne i mit barndomshjem på Falkoner Alle på Frederiksberg.

Dette er så TaxaFinn og hans kammerat Henrik i 1971. Henrik var engang min vognmand. Desværre ses vi ikke så meget mere efter at han er flyttet ud på en mark på Vestsjælland.

Mit første motoriserede køretøj var naturligvis en Puch VZ50, også kaldet en Stor Puch, en knallert som alle normale drenge måtte eje dengang i 1974. Mere om Puch på min Glamrocker-side.....

I 1986 begyndte jeg at lave lokalradio på Valby Kanalen, her ser du et gennemført lækkert promotionbillede til et interview med sangerinden Gry. Herren til venstre er min kammerat Jørgen, bemærk hans tidssvarende skjorte som matcher gardinet bagved........

 

Efter et lille foredrag i Park Bio i 2015 om Kim-bøgerne fik Peter Lund Madsen (selv stor Kim-fan) et eksemplar af min seneste Kim-bog "Kim og bogen der blev væk". 


 

LIDT OM TAXAFINN...

Jeg er en halvgammel ung herre på noget over de 30 (!). Jeg startede min hyrevognskarriere sidst i 80´erne hos Hovedstadens Taxi. Her kørte jeg indtil fusionen med Taxa 4X35 i 2004, hvor jeg indtil sommeren 2016 var vognmand. 

Efter at gennem 25 år at have haft omkring 100.000 dejlige kunder gennem hyrevognen følte jeg, at det var tid til at prøve noget nyt.  Jeg er altså i 2016 stoppet med at køre taxi og arbejder nu som Falck-redder.

 

Jeg er født på Fyns Land, men blev i en meget tidlig alder eksporteret mod øst over Storebælt og er nu groet fast her i Kongens By. Jeg er opvokset på Frederiksberg, klik HER hvis du skulle have lyst til læse om den slags.

Her i en forholdsvis sen alder har jeg været så heldig at få min debut som forfatter, da jeg i 2013 fik udgivet min første Kim-bog "Kim Vender Tilbage". I 2014 kom den næste Kim-bog i rækken fra min hånd "Kim og bogen der blev væk" og i 2016 kom så "Kim og Tysklæreren". "Kim og Guldringen" kom i 2017, "Kim og den mystiske mand" kom i 2018, "Kim og pigen i skoven" kom i 2019 og endeligt kom "Kim i Sønderjylland" i 2022.I foråret 2015 udgav jeg sammen med min forlægger og ven Arne Lybech billedbogen "En billedvandring gennem Hvidovre 1945-1980" som efterfølgende er blev fulgt op af 4 Hvidovre-bøger mere. Endeligt har jeg i 2019 også fået udgivet en dejlig bog om min barndomsgade Falkoner Alle´s historie og om min egen opvækst i gaden. Du kan læse om mine bøger HER!

Modellen ved min side i ægtesengen har jeg været tilknyttet i over 40 skønne år. Så tilknyttet, at vi har et par halvvoksne kvindelige arvinger på 30 og 37 år. Især den yngste arving synyes i sin tid at det var voldsomt pinligt, når hendes Far pryder Ekstra Bladets forside fordi han var blevet sur på sit teleselskab. Og mindre pinligt blev det ikke, da jeg få måneder senere fyldte hele samme blads bagside, fordi jeg godt kan lide gamle radioer. Da TV-Lorry så i 2001 lavede et lille hyggeligt portræt af samme far, ville prinsessen ikke i skole dagen efter! Pinlig igen! Det kom hun dog alligevel....

Rygtet siger, at der sidder en desperat teenager indespærret inden i mig, som konstant  kæmper for at komme fri. Måske er det derfor, at jeg endnu aldrig har fået lært at drikke kaffe og te. Og vel også derfor jeg nu endeligt har fået lavet en voldsomt nostalgisk hjemmeside om vokse op i 70´erne. Rygning og alkohol har jeg også tilgode, men MAD - det har jeg desværre fået lært!

Når musikken spiller er det helst 70´er rock der strømmer mine ældede ører i møde, lidt Sweet eller Slade er ikke at foragte. Nostalgien kører gerne i første gear hos TaxaFinn, måske fordi at dengang var pigerne kønnere...

Jeg er af den naive opfattelse, at hvis man smiler til folk, ja så smiler de igen! 

Humor er indgangen til et godt liv, hvis man ikke kan grine af sig selv eller andre står det dårligt til. Jeg har i min taxi gennem tiden mødt så mange selvoptagede (især) herrer der svæver 3 centimeter over bagsæddet og glemmer både at kigge efter de kønne piger på fortovet ved siden af hyregryden og at sige farvel når de løbende skrider ud af vognen, med mobiltelefonen hængende oppe ved øret. Den hænger der iøvrigt også tit når de stiger ind.....

Det vigtigste i livet er at have noget at rumstere med inde i hovedet. Om det er karriere eller fritidsting er totalt ligegyldigt, bare man har noget at beskæftige sine tanker med. Jeg bruger min energi på mine hobbyer, der er mange, se blot rundt på disse sider.

Jeg interesserer mig meget for Københavns Lokalhistorie. Desuden har jeg jo mit Philips-Museum og mine futtog at gå og hygge mig med. Og ikke mindst bruger jeg meget tid på internettet...

For meget, indskyder Fru TaxaFinn!

Men når omkring 400 mennesker gider glo på mine sider hver dag, må der jo være bare lidt af det som er værd at kigge på....

Man skal have noget at glæde sig til hver dag. Det behøver ikke være en jordomsejling der skal til for at holde skuden gående, man kan ligeså godt glæde sig til at komme hjem til sin smukke viv tirsdag aften og spise stegt flæsk med persillesovs. Der er ligeså vigtigt som som en jordomsejling. Jeg holder mest af hverdagen, som Onkel Danny sagde. Der findes et liv og en skæbne bag hvert eneste vindue man passerer på sin færden gennem verden.

Jeg har fået en sludder med tusindvis af søde mennesker (også Onkel Danny) gennem mine mange år i hyrebilen, jeg har lært så utroligt meget om livet og om den verden vi vader rundt i ved at sludre med mine kunder. Faktisk har jeg regnet mig frem til, at der har trampet omkring 80.000 kunder gennem mine forskellige hyrevogne i de 25 år jeg kørte rundt i gaderne! Så lidt har man vel lært om livet og dets genvordigheder af høj og lav i samfundet.

 
Min
autografbog er fyldt med omkring 100 hilsner fra kendte og ukendte kendte som har været en tur gennem min vogn. Jeg har lært både Poul Bundgård, Over Sprogøe, Erik Balling, Henning Bahs, Lise Nørgaard, Ib Spang Olsen, Bodil Udsen, Ole Ernst, Tina Kjær, Svenne & Lotta og masser af andre kendte herrer og damer at kende fra en side som de fleste ikke kender. Jeg føler det klart som et stort privilegium at have siddet og sludret lidt med så mange kendisser gennem årene.

Og så lige min helt egen livsfilosofi:

 

 

SMIL TIL VERDEN -
DET KAN VÆRE DEN SMILER IGEN!
 


 

TaxaFinns
BLÅ BOG


Alder:
Over 60 (sådan cirka)

Ægtestand:
Gift (meget)

Børn:
2 larmende piger

Livret:
Hakkebøf med brun sovs, bløde løg og kartofter

Favoritdrik:
Bananjuice

Hader mest:
Uærlighed

Elsker mest:
En sommerdag i Tønder med med skjønne viv

Elsker næstmest:
70´er musik

Drømmebil:
Aston Martin DBS
(1970)


Privatbil:
Skoda Rapid


Hadebil nr. 1:
Fiat Multipla

Yndlingstal:
16

Yndlingsfarve:
Grøn

Favoritgruppe:
Status Quo

          Værste sanger:          Eros Ramazzotti

  Værste  sangerinde: Dolly Parton

Favoritsang:
Saved By The Bell
(The Bee Gees)


Favoritfilm:
Drengene Fra Brasilien

Favoritlæsning:
Kim-bøgerne

Favorit TV-serie:
Fawlty Towers


Favoritbabe:
Keeley Hazell


Dansk favoritbabe:
Sofie Lassen-Kahlke
(who else?)

(husk siden her er gammel, hæhæ)

    Værste skuespiller:          Whoopi Goldberg

Dansk TV-favorit:
Peter Lund Madsen

Udenlandsk TV-favorit:
Dave Allen


Dansk forbillede:
Simon Spies


Udenlandsk forbillede:
Bill Clinton


Bedste danske feriested:
Tønder


Bedste udenlandske ferieland:
Tyskland

          Hemmelig last:           Helene Fischer

Favoritdyr:
Strudsen

Hadegrøntsag No. 1:
Broccoli

Bedste legetøj:
Märklin modeltog

Frygter mest:
Uvidende politikere

Frygter endnu mere:
Motorcykelbetjente

Links til lidt (mest gammel) presseomtale:

 

Portræt af TaxaFinn fra TV2-Lorry  Indslag i TV2-Lorry om skiltegalskab foran Albertslund Station fra februar 2008   Artikel om mine modeller af Simon Spies´ villaer i Rungsted.   Billedmontage i Urban om en dag i TaxaFinns liv...   

Portræt i DR P1 "Stedsans" af TaxaFinn fra 12/1-2012

 

 TAXAFINN 2006 / 2023

 

 

Til forsiden