Hvor går TaxaFinn hen og spiser

FROKOST ?

 

Mange af os har vores små listige steder, hvor vi enten går ind og spiser eller køber noget "take-away" som vi spiser et eller andet sted i byen. Jeg selv ynder at spise med havudsigt, eksempelvis på Langelinie, den nye Fiskerihavn i Nordhavnen, Amager Strand eller måske i Brøndby Havn. Det afhænger naturligvis af, hvor man lige er, når sulten melder sig mellem turene. Så sidder man afslappet  og nyder freden med taxiradioen slukket, og indtager dagens nøje udvalgte hovedret. Ofte er vi flere som mødes og sidder så selvfølgeligt mageligt i hver sin vogn og guffer i os med vinduerne åbne.

Klik på en understreget tekst for at se links eller billeder.



Herunder får du altså en meget nøje udvalgt lille liste over MINE favoritspisesteder i København, med de mest benyttede steder oppefra i rækken:

(Denne side er jo teksnisk set historisk, da TaxaFinn jo ikke kører taxi mere. Men det er spisestederne jo ikke blevet ringere af!)

 

 

ENCKE & DUERS - Valby Tingsted 8, 2500 Valby (har også butik på Vesterbrogade 204
En meget trendy og specialiseret butik, hvor jeg dog meget ofte spiser deres almindelige pastasalat - som varierer fra dag til dag - samt to vegetarfrikadeller. Nej jeg er ikke vegetar, men de smager HIMMELSK.

 

CAVALLINO PIZZA OG SANDWICH BAR - Peter Bangsvej 60, Frederiksberg.
Ligeledes en ægte italienerbar, med en fantastisk pastasalat med frisklavet pesto og ligeså friskbagt flúte til. Min storfavorit her er i øjeblikket deres sandwich med marineret og fint strimlet kyllingekød med hjemmelavet pesto og naturligvis helt frisk salat. Her i 2007 spiser jeg frokost her flere gange om ugen.

 

PICCOLA ITALIA, Amagerbrogade  168 - lige før Elbagade
Dette er et af de få steder i byen hvor man kan få ægte italienske pizzaer bagt i stenovn med glødende birkebrænde og det hele. Man kan simpelthen stå og se kullene ligge dybt inde i ovnen og gløde  ved siden af pizzaen. Kvaliteten er til et 13-tal med fire pile opad! Man kan også få pastasalater og naturligvis ægte italiensk brød bagt i samme stenovn. Min favorit er helt klart hans sprøde pizzasandwich med kylling.

 

RIALTO GRILLEN - Smallegade 2, overfor Frederiksberg Rådhus
Udefra ligner Rialto Grillen en ganske almindelig grillbar - men vent til du har prøvet maden! Alle burgere er lavet af en ægte klump hakket oksekød, der er minimum 150 gram kød i hans burgere. Min favorit er en "Super Cheese Burger" til 38 kroner. Den er omkring 8 cm. høj!!! Den kan umuligt spises uden bestik, man kan ikke gabe over den og smagen er kanon. Prøv den, og tænk over at den kun koster en ti´er mere end en flad "Big Mac", som kun smager af dressing og Mac´s lede agurker. Og så er den mindst DOBBELT så stor. Bestiller du en "Pita Kebab" bliver den leveret med en gaffel i, så stor er den. Den kan man heller ikke gabe over!

 

BENTZONS PIZZA - Bentzonsvej 21, Frederiksberg.
Dette er det nyeste skud på stammen over mine gode madsteder i byen. Som den håbløse nostalgiker jeg jo er, er det en skøn ting at opleve, at der hvor Strips slikbutik på Langelands Plads lå i min barndoms sorgløse 70´er opvækst, nu er åbnet et fantastisk ægte italiensk pizzeria. Alt er hjemmelavet og frisklavet. Jeg har fået sammensat en favorit pizzasandwich uden ækel ruccula (som jo er en ukrudtsplante!) og med friske champignon. Kommer man ind af døren bliver man genkendt med et smil og den sædvanlige sandwich er på vej i ovnen uden yderligere kommentarer. Hvor er den slags trygt og hyggeligt! Og smagen er uovertruffen. Hvor har jeg dog smagt mange ligegyldige pizzasandwich gennem tiden rundt om i byen, og ofte dyrere end her. Og når man så kan indtage delikatessen inde på Langelands Plads med en kold cola, mens man kigger på soppebassinet og springvandet som fylder det op med den blåmalede afskalede bund, som man hoppede rundt i som barn overvåget af mor, og hvor man senere stod og hang med flokken med sin Store Puch og nu derfor sidder og føle sig gammel - så går det hele op i en højere endhed....................



QUATTRO FONTANE DUE - Falkoner Alle 42 på Frederiksberg
Her regerer
Carlo, en ægte italiener, som sælger alskens italienske specialiteter. Carlo løber lige så hurtigt rundt i butikken som han taler. Han har et stort udvalg i tærter, pastasalater, pizza-slices, boller med alverdens fyld og varme italienske retter. Alt er hjemmelavet og kvaliteten er absolut i top. Carlo har sit eget bageri til italiensk brød i mange varianter. Disse har nogle meget fine italienske titler som jeg vil undlade at viderebringe her. Jeg selv køber som oftest en pastasalat med et par sprøde italienske boller til eller noget tærte og et hvidløgsbrød (de stakkels kunder i vognen bagefter !) Som noget nyt har Carlo åbnet et ægte italiensk pizzeria i butikken til højre for Quattro Fontane, med stenovn, birkebrænde og ægte økologiske pizzer.  Se et billede af den nye brændefyrede stenovn her.

 



FOLKEKØKKENET - Nyelandsvej ved Frederiksberg Hospital
Dette er nok mit absolutte favoritsted, hvis maden skal spises indendøre. Folkekøkkenet drives af KFUM og der er adgang for alle, selvom deres målgruppe er samfundets svage og udstødte samt pensionister. Man får dagens varme ret til spotpris eller smørrebrød til samme MEGET lave pris.
Pladsen er trang og det kan knibe med at komme til, stedet er meget velbesøgt. Der åbnes klokken kl. 11:30 til 19:00. det meste af personalet er frivillig og ulønnet arbejdskraft og tonen er frisk og betjeningen sød og altid smilende.

 

DET MUNTRE KØKKEN - Valby Langgade 201, Valby 
Dette er nok det sted jeg oftest ligger mine frokostpenge. I "Det Muntre Køkken" er det den (næsten altid) muntre Linda og hendes altid friske (og stressede) personale der regerer. Udvalget består, udover almindeligt godt og billigt smørrebrød, bl.a. af en utroligt velsmagende Mexikansk Pastasalat. Derudover laver de nogen fantastisk gode og store varme sandwich med f.eks. kylling eller kalkun samt byens bedste æggekage. Dette er nok det sted jeg oftest ligger mine frokostpenge. I "Det Muntre Køkken" er det den (næsten altid) muntre Linda og hendes altid friske (og stressede) personale der regerer. Udvalget består, udover almindeligt godt og billigt smørrebrød, bl.a. af en utroligt velsmagende Mexikansk Pastasalat. Derudover laver de nogen fantastisk gode og store varme sandwich med f.eks. kylling eller kalkun samt byens bedste æggekage. Min favorit i øjeblikket er hendes hjemmelavede kartoffelsalat med olivenolie og friskhakket basilkum, leveret med en krebinet eller en lun delle. Gennem de par år har jeg nok spist her 2-3 gange ugentligt, og kvaliteten bliver ved med at være SUPER! Og pastasalaten - den rykker. Endeligt må det vel også siges, at når køen af kunder når ud på gaden ved frokosttid - så kan det jo ikke kun være ham her taxichaufføren der kan lide mosten hos Linda.....


BENTE'S KAFFEBAR - Langelandsvej på hjørnet af Bjarkesvej, Frederiksberg
Dette var en af byens absolut sidste RIGTIGE kaffebarer, med laminatborde, hvid kittel bag skranken og en stemning som at komme ind i et afsnit af Matador. Kaffebaren har ligget der i over 70 år og
Bente ejede den i de 30. Bente var tidligere køkkenchef på Lorry og lavede 2-3 varme retter dagligt samt en smule smørrebrød. Stilen var perfekt: Der var sandsynligvis ikke to stykker service som var ens, det samme gjaldt tallerkener og glas, og sådan SKULLE det være på en kaffebar. Maden var fantastisk velsmagende, Bente lavede ægte dansk mad, virkelig som vor Mormor på Mols lavede den og Bente lavede en sovs til de varme retter som bare MÅTTE smages. Bente's Kaffebar var meget velbesøgt, men der var altid plads. Hun kunne godt virke lidt sur, men var det bestemt ikke, hun var bare alene om både servering og tilberedning af maden og døjede med sin bronkitis, så der var ret hektisk  bag skranken.
OBS OBS: BENTE'S KAFFEBAR LUKKEDE DESVÆRRE PR. 15 NOVEMBER 2000 P.G.A. SYGDOM.

Men jeg har ladet denne omtale stå som et levn fra en gammel tid som jeg heldigvis nåede at opleve. Bentes mand døde i sommeren 2000 og dette kom hun aldrig helt over, og orkede ikke at drive kaffebaren efter tabet af ham. Bente bor/boede nede på Godthåbsvej, jeg ved ikke om hun er iblandt os mere. Men vi savner hendes væsen og hendes mad!

 

 


Jeg vil lige tilføje, at denne lille liste absolut står for egen regning. Ingen har sponseret noget som helst, jeg vil blot give MIN helt private anbefaling til mine favoritter i byen. Der findes helt sikkert mange ligeså goder spisesteder jeg ikke kender. Men der findes ihvertfald mange betydeligt dårligere, det ved jeg af egen dyrtkøbt erfaring, hvis man lige i hast ryger ind et tilfældigt sted, hvor bollen er en dum tør standardbolle med sesamfrø på toppen for at gøre den bare lidt pæn at se på og hvor man puster brødstøv ud af munden når man er færdig og fyldet ikke smager af andet end Miracle-Whip eller remoulade. Dem er der desværre for mange af rundt omkring i byen.

Det ses jo desværre nok tydeligt, at ved frokosttid har jeg det med at søge "hjem" hvor truget stod på mit barndoms Frederiksberg. Navlesnoren er sej og ubrydelig!

Jeg vil løbende opdatere og måske uddybe denne liste, hvis jeg på min færden gennem verden finder flere steder som JEG mener ligger over standarden i byen.

 

TaxaFinn - 2005

 

Til Forsiden