TØNDER FRILUFTSBAD I GAMLE DAGE 

 

 

   

Herover ses til venstre et billede af Tønder Friluftsbad omkring 1958. Forrest i billedet ses et hjørne af den helt nyåbnede Tønder Campings forplads. Til højre ses så omtrent samme motiv idag, ikke meget ligner sig selv.

 

TØNDER FRILUFTSBAD

Tønder Friluftsbad åbnede den 10 juni 1951, hvor Aage Snabe var Bademester sammen med Anni Snabe fra åbningen. Da Tønder Camping åbnede omkring 1958 blev Aage Snabe Lejrchef der, og Anni fortsatte alene i friluftsbadet til sin pensionering omkring 1980.

 

ANNI SNABE

Tønder Friluftsbad blev altså fra starten i 1951 bestyret af Anna Maria Bødewadt, (født i Tønder 23 oktober 1915 udenfor ægteskab og død 4 august 1995), Aage og Anni fik ingen børn sammen. Faderen er ukendt og Annis mor var Ida Dorothea Bødewadt, og dennes forældre var Johannes Christian Carlsen Bødewadt og Anna Maria Jacobsen. Dette par står også som faddere ved Annis dåb, og Anni får sin mormors fornavne. Anni var uddannet svømmelærer og jeg ved ikke hvorfor hun blev kaldt Anni, når hun var døbt Anna. Hun arbejdede i næsten 30 år på Tønder Friluftsbad, i starten af 50erne sammen med Aage.

Både Aage og Anni Snabe er begravet på Fællesplænen på Tønder Kirkegård. Aage havde 5 søskende, hvoraf kun 2 fik børn. 

Der findes en slægtsforskningshjemmeside om Aages slægt HER. Der er mere om slægten Bødewadt i Tønder på på denne hjemmeside. Jeg har fundet en lokalhistorisk hjemmeside fra byen Ravsted, som ligger 15 km nordøst for Tønder og som omtaler en Anna Marie Bødewadt.  

 

  Her ser vi både Anni og Aage sammen foran den nye kiosk i 1977    Anni Snabe foran hendes og Aages hus på Sdr. Landevej 2 i 1989  Anni og Aages Snabes hus foran Tønder Friluftsbad blev revet ned kort tid efter Annis død midt i 90'erne....  

Herover ses Aage og Anni Snabe foran den "nye" kiosk på Tønder Camping i 1977. Det næste billede viser Anni Snabe foran privatboligen på Sdr. Landevej 2 i 1989, da undertegnede med familie var på besøg. Det sidste billede viser hele huset kort før nedrivningen i slutningen af 1990'erne.

 

 

Her ses så et lidt unikt billede fra de tidlige i 70erne. Her er årets morgenbadere samlet til den hyggelige sæsonafslutning på den sidste søndag i september. I baggrunden af billedet ligger svømmehalen idag, som det ses på billedet til højre hvor man også kan se at den gamle hovedbygning er blevet udvidet og halvtaget er blevet tilbygget.

Til venstre er det Ulla Lorenzen Hans, Ernst Kluwer, Kurt Gabs, Axel Jespersen, Viggo Møballe, Inge Outzen og Christian Outzen. Personen med ryggen til er ukendt. Til højre er det Georg Georg Bober, Ib Karstoft, Birgit Steenholdt, Aage Snabe og Erik Steenholdt. Herren med brillerne er ligeledes desværre ukendt. Den tomme stol tilhører fotografen Siegfried Lorenzen. Stående til højre er det naturligvis Fru Bademester Anni Snabe selv.

 

Herover ses Tønder Friluftsbad omkring 1960, det lille hos til højre for badets hovedbygning er den lille røde villa på Sønder Landevej 2, hvor Anni og Aage Snabe boede fra omkring 1951 til Annis død i 1995. Aage døde i 1986 og huset blev revet ned for at give plads til flere p-pladser i 1999.

 

 

Se GAMLE billeder fra Tønder Camping her

Se NYERE billeder (2003 - 2008) fra Tønder og Tønder Camping her

Se NYE billeder fra en nattevandring i Tønder fra 2003 her

Her er min historie om Tønder Camping i gamle dage

 

Tønder Campings hjemmeside

Tønder Turistkontor

 

 

 

 

 

TAXAFINN 2009

Siden er sidst opdateret den 26. juli 2009

 

Tilbage til Forsiden