MADOPSKRIFTER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fra TaxaFinns berømte køkken.... | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Duck Orange | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Antal personer: | 4 sultne herrer | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ingredienser: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 stk. frosne Berberiandebryster (á ca. 300 gram) ½ liter Appelsinjuice Glaskartofler Kartofler Sukker Salt Pepper Andebouillion (fra Oscar) |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tilberedning: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Andebrysterne tøes op og hulles på kødsiden med en stegegaffel el. lign, 300-400 huller, så marinaden kan trække op i kødet. Lægges i et ildfast fad med skindsiden opad og fadet fyldes op til ca. 2 cm. fra bunden med appelsinjuice. Drys salt og pepper på skindet. Lad trække i køleskab i 3-6 timer (jo længre jo bedre). Steges i ovn (lad appelsinjuicen være ved andebrysterne) ved 225 grader i 20 minutter og derefter trække under staniol i 15 minutter. Udskæres derefter i tynde skiver. Det er MEGET vigtigt at lade andebrysterner trække inden udskæringen, da de ellers bliver seje og hårde i kødet. Sovsen laves af andebouilionnen, som jævnes og tilsættes appelsinjuicen som blev brugt til marinade for andebrysterne. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tid: | Marineringstid 3-6 timer - tilberedning ca. 45 min. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Serveringsforslag: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Serveres med hvide og brune kartofler samt rødkål og sovs. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DENNE OPSKRIFT KAN NEMT UDSKRIVES, under "filer" vælges "udskriv" og teksten udskrives UDEN grafik. |